ENG GEO

Search form

სიახლეები

თავისუფალი უნივერსიტეტის მართვისა და საზოგადოებრივი მეცნიერებების სკოლის კურსდამთავრებული მეგი ქარცივაძე სამეცნიერო ჟურნალის, Slovo UCL-ის აღმასრულებელ რედაქტორად დაინიშნა. მეგი ლონდონში, London's Global University-ს სამაგისტრო პროგრამაზე სწავლობს. ჟურანალი SLOVO კი უნივერსიტეტის School of Slavonic and East European Studies დეპარტამენტის მაგისტრატურისა და დოქტორანტურის სტუდენტების მიერ გამოიცემა და მასში იბეჭდება სამეცნიერო სტატიები პოსტ საბჭოთა სივრცის, რუსეთის, ცენტრალური და აღმოსავლეთ ევროპის შესახებ.
VA[A]DS-ის სტუდენტი, ანა ჯიბლაძე ახალი მედიის საერთაშორისო რეზიდენციაში მიიღებს მონაწილეობას. პროგრამა უკრაინის დედაქალაქ, კიევში ჩატარდება და 15-დან 26 ოქტომბრამდე ჩატარდება. დეტალური ინფორმაცია შეგიძლიათ იხილოთ აქ: https://kavaleridze.wixsite.com/revision/kopiya-open-call
თავისუფალი უნივერსიტეტის ფიზიკის სკოლის სტუდენტის, გიორგი წერეთლის კვლევა საერთაშორისო რეფერირებადმა სამეცნიერო ჟურნალმა Physica Scripta-მ მიიღო გამოსაქვეყნებლად. გიორგიმ ანალიზურად და რიცხობრივად შეისწავლა მეორე სიბლანტის კოეფიციენტის გავლენა ჰიდროდინამიკურ დინებებში აღძრულ ე.წ. წანაცვლებით არამოდალურ არამდგრადობებზე. გიორგიმ ამ კვლევის წინასწარი შედეგები ცოდნის ფონდის ფინანსური მხარდაჭერით 2017 წელს იტალიის ქალაქ ტურინში გამართულ ფიზიკის სტუდენტურ საერთაშორისო კონფერენციაზე წარადგინა. ნაშრომის ნახვა შესაძლებელია ამ მბულზე (http://freeuni.edu.ge/en/node/1965), სადაც ასევე გაეცნობით თავისუფალი უნივერსიტეტის ფიზიკის სკოლის ბაკალავრიატის სტუდენტთა მიერ წარმოებულ სხვა ნაშრომებსაც.
MACS-ელები, გიორგი ბესტავაშვილი და ბექა ბაბუნაშვილი სწავლას უნგრეთში, Budapest University of Technology and Economics-ში გააგრძელებენ. უნივერსიტეტი 1782 წელს დაარსდა, ევროპაში ერთ-ერთ საუკეთესოდ ითვლება კომპიუტერული ინჟინერიის მიმართულებით. გიორგიმ და ბექამ გაიმარჯვეს სასტიპენდიო პროგრამაში Stipendium Hungaricum. წყვილს ეკუთვნის სოციალური პროექტი Sign&Sound, ელექტრონული ხელთათმანი, რომელიც ჟესტების ენას სმარტფონთან დაკავშირებისას სუბტიტრებად თარგმნის, რაც ამ კატეგორიის შეზღუდული შესაძლებლობების მქონეებს უმარტივებს კომუნიკაციას. პროექტს არაერთი პრიზი აქვს მოგებული. გიორგი და ბექა უნგრეთშიც აგრძელებენ პროექტის განვითარებაზე მუშაობას.
თავისუფალი უნივერსიტეტის მართვისა და საზოგადოებრივი მეცნიერებების სკოლის კურსდამთავრებული მარიამ მენთეშაშვილი სწავლას დიდ ბრიტანეთში Goldsmiths, University of London-ში სამაგისტრო პროგრამაზე გააგრძელებს. ლონდონში ის სოციალური ანთროპოლოგიის ფაკულტეტზე ჩაირიცხა. მარიამმა მართვისა და სოციალური მეცნიერებების საბაკალავრო სკოლა 2016 წელს დაამთავრა. მისი ძირითადი ინტერესის სფეროებია ციფრული და ფსიქიატრიული ანთროპოლოგია.
თბილისის თავისუფალი უნივერსიტეტის ბიზნესის სამა
თავისუფალი უნივერსიტეტის მათემატიკისა და კომპიუტერული მეცნიერებების (MACS) სკოლის ინჟინერიის პირველი გამოშვების კურსდამთავრებულები, გუგა ბურდული და არკადი აკოფიანი მონაწილეობას მიიღებენ კალიფორნიაში, ქალაქ სან-დიეგოში გამართულ საერთაშორისო სიმპოზიუმში, რომელიც ეძღვნება ელექტრო და კომპიუტერულ ინჟინერიის თანამედროვე მიღწევებს. აღნიშნული ღონისძიება ტარდება სამ წელიწადში ერთხელ. გუგას და აკოს მოხსენება არის "Invited Paper", რაც ზრდის ნაშრომის მნიშვნელობას. მათი ნაშრომი ეძღვნება ოპტიმიზიციის მეთოდს, რომელიც გამოიყენება თანამედროვე ხელსაწყოების ოპტიმალური პარამეტრების შესარჩევად, რაც საგრძნობლად აადვილებს ექსპერიმენტის ჩატარებს. ნაშრომი დაიწერა შვეიცარიის (ETH Zurich) და გერმანიის დუისბურგ-ესენის უნივერსიტეტის მონაწილეობით. გუგა და აკო, MACS-ის ინჟინერიის სტუდენტ რევაზ ქართველიშვილთან ერთად, ასევე ჩართულები არიან სამეცნიერო პროექტში და მუშაობენ ექსპერიმენტზე, რომელიც ტარდება თავისუფალ უნივერსიტეტში. აღნიშნულ შედეგებზე დაყრდნობით იგეგმება უახლოეს ხანში ვრცელი სამეცნიერო საჟურნალო ნაშრომის დაწერა. ნაშრომის ხელმძღვანელია MACS-ის სკოლის პროფესორი ვახტანგ ჯანდიერი.
თავისუფალი უნივერსიტეტის კომპიუტერული მეცნიერებებისა და მათემატიკის სკოლის (MACS) სტუდენტი - ნუცა ჩიჩილიძე iGeneration-ის პროგრამის გამარჯვებული გახდა. ნუცა სწავლას ოთხი წლით ირლანდიაში, ლიმერიკის უნივერსიტეტში, ფონდის სრული დაფინანსებით გააგრძელებს. პროგრამა ფარავს სწავლის, საცხოვრებლისა მგზავრობის სრულ ხარჯებს. iGeneration არის კერძო ფონდი, რომელიც ორიენტირებულია მაღალი აკადემიური მოსწრების სტუდენტების მხარდაჭერაზე. პროგრამა უკვე რამდენიმე წელია ყოველწლიურად ავლენს გამარჯვებულებს და არსებობის განმავლობაში, ყოველთვის თავისუფალი (ერთ შემთხვევაში აგრარულიც) უნივერსიტეტის სტუდენტი იმარჯვებდა.
თავისუფალი უნივერსიტეტის ფიზიკის სკოლის კურსამთავრებული ლადო ლაბაძე სწავლას მილანის პოლიტექნიკურ (Politecnico di Milano) უნივერსიტეტში გააგრძელებს. ლადო ფიზიკის სკოლის პირველი თაობის კურსდამთავრებულია. ფიზიკის სკოლის პირველი თაობის კურსდამთავრებულები სრული შემადგენლობით აგრძელებენს სწავლას ევროპის ან აშშ-ის სხვადასხვა უნივერსიტეტის სამაგისტრო ან/და სადოქტორო პროგრამებზე.
თავისუფალი უნივერსიტეტის პროფესორის ზურა კაკუშაძის ახალი წიგნის, 151 Trading Strategies (151 სავაჭრო სტრატეგია) უფასო 257 გვერდიანი ვერსია შეგიძლიათ ჩამოტვირთოთ ამ მბულიდან: https://ssrn.com/abstract=3247865. წიგნში შეგიძლიათ გაეცნოთ სტრატეგიების დეტალურ აღწერას მრავალრიცხოვანი აქტივების კლასებისა და სხვადასხვა სტილის მასშტაბით, როგორიცაა აქციები, ოპციები, ფიქსირებული შემოსავალი (მაგ. ობლიგაციები), ვადიანი გარიგებები, ETF-ები, ინდექსები, სასაქონლო აქტივები, უცხოური ვალუტა, კონვერტირებადი ობლიგაციები, სტრუქტურირებული აქტივები, ცვალებადობა, უძრავი ქონება, ზარალიანი აქტივები, ფულადი სახსრები, კრიპტოვალუტა, ამინდი, ენერგია, ინფლაცია, გლობალური მაკრო, ინფრასტრუქტურა და საგადასახადო არბიტრაჟი. ზოგიერთი სტრატეგია ეფუძნება კომპიუტერული სწავლის მეთოდებს. წიგნი ასევე შეიცავს სტრატეგიების ტესტირების კომპიუტერულ კოდს, დაახლოებით 2000-მდე ბიბლიოგრაფიულ ცნობას, განსაზღვრავს 900-ზე მეტ ფინანსურ და ეკონომიკურ ტერმინსა და აკრონიმს და მათემატიკურ ცნებას. პრეზენტაცია არის აღწერითი და პედაგოგიური. წიგნი ქვეყნდება Palgrave Macmillan-ის მიერ, რომელიც Springer Nature საერთაშორისო გამომცემლობის ნაწილია.

გვერდები